Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky v družstvu č. 4

18. 2. 2021
Vážení nájemníci, znovu si Vás dovolujeme obeznámit s tím, co představenstvo BD od Nového roku udělalo a připravuje.
  1. Hlavní náplní naší práce je nyní příprava výběrového řízení na rekonstrukci stoupacího potrubí. Oslovili jsme již přes desítku firem a máme za sebou prvních několik schůzek. Momentálně čekáme na vypracování projektové dokumentace, kterou Vám představíme na nejbližší členské schůzi společně s cenovými nabídkami od firem, které projevily zájem o rekonstrukci.
  2. Vlhkost v suterénu domu se nám podařilo částečně vyřešit (instalace mřížek do nouzových dveří, rekonstrukce dešťové kanalizace a tento týden probíhá odstranění zařízení, kterým pronikala do suterénu voda a vlhkost). Posledním krokem v této věci bude vyčištění a otevření komínů, které se již nepoužívají, jejichž prostřednictvím bude do suterénu proudit čerstvý vzduch.
  3. V této souvislosti domlouváme návštěvu kominíka, který nepoužívané komíny vyčistí, aby mohly sloužit k provzdušnění suterénu, a zakryje všechny komíny, které doposud zakryté nebyly. Tím by se měl nadobro vyřešit problém se zatékáním vody do bytů prostřednictvím komínů. Pokud budete potřebovat něco od kominíka, neváhejte se na nás obrátit.
  4. Na jarní měsících (po topné sezóně) chystáme drobné opravy plynové soustavy v suterénu domu a v dalších společných prostorách. O termínu Vás budeme včas informovat s tím, že v případě potřeby může plynař opravit/vyčistit plynová zařízení i ve vašem bytě.
  5. Po oslovení budou v domě "natažené" optické kabely od společnost T-Mobile, což pro nás v praktické rovině bude znamenat, že v domě bude internetové připojení nejen od UPC, ale i od T-Mobilu.
  6. Za spolupráce s MÚ Neratovice jsme nechali vysázet okrasné keře před naším domem s tím, že na jaře se chystá ještě druhá výsadba.
To by bylo to nejpodstatnější. O všem ostatním vás budeme souhrnně informovat na členské schůzi, kterou připravujeme na začátek května, pokud nám to situace dovolí. Pokud budete mít nějaké otázky, určitě se na nás obraťte.